Baju kecik..

While sorting out clothes with Maryam, this li’l fashionista said:

“Umi, baju yang dah kecik boleh kasi Sarah.”

Then Umi replied, “Baju tak jadi kecik, Maryam.  Kita yang jadi besar.”

She thought for a while..digesting this fact of life.

Umi continued, “Baju stays the same.  This same baju sama saja saiz dulu dan sekarang.  Maryam yang grow up.”

Still reflecting.. then..

“Oh..oh..oh!! Maryam tau.  Baju memang macam ni.  Badan kita yang jadi besar.  (Laugh) Apalah Maryam ingat baju tu yang jadi kecik.  Tapi kita yang jadi besar..hahahaha”

Alahai..all this while my girl thought her clothes got smaller.

4 thoughts on “Baju kecik..

  1. cute…cute…..
    dan anak saya tak sabar nak tunggu dia besar…nak besar kerana nak bawa kapal terbang tapi tak nak besar sangat nanti tak boleh ‘nenen’
    macam mana tu?

  2. that’s a good point! baju mmg tak mengecil… tapi kan, kelakar jugak bila fikir balik, adults pun memang ckp mcm tu! “baju ni dah kecik laa.. nak kena beli yg besar sikit” (lagi senang blame baju dari blame diri sendiri ye tak? heheh)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s